San Vito lo Capo-Trapani (38.00.173N-12.30.206O)

Woensdag 22 sept. vroeg vertrokken, ruim om de kaap heen. (stroom tegen wind en valwinden) daarna rustig “plat voor het lapje” naar Trapani. Hoe de haven er uit zou zien, was een raadsel. Nergens was te vinden hoe ver de geplande vernieuwingen gevorderd zouden zijn. Aangekomen bleken de grote pieren aan de zuidzijde klaar te zijn. Erbinnen een groot gebied, buiten de vaargeul, met ca. 4 meter diepte en een stel moorings. Brutaalweg daar voor anker gegaan. Tot nu toe probleemloos. We hadden gehoord van een heel oud dorpje boven op een berg net buiten Trapani. Dus, de volgende dag op expeditie! Lopen, bussen en met de kabelbaan (net als op de wintersport) omhoog. (750 meter) en genieten. Prachtig, behoorlijk helder weer hadden we. Erice is oorspronkelijk gesticht door de Phoeniciers, 5e eeuw B.C. Daarna, zoals altijd, door vele handen gegaan. Een rijke historie terug te zien in de vele kerken, kloosters en verdedigingsmuren. Een adembenemend uitzicht, 360 graden rond over Sicilie, Trapani (ook de ankerplaats waar we liggen) en de Middellandse Zee met de diverse eilanden voor de kust. Werkelijk ongelofelijk mooi.

                                                                               p9230004                       

 

 

 

 

 

 

                                                                                 p9230006                              

 

 

 

 

 

 

                                                                                      p9230007                             

 

 

 

 

 

 

                                                                                   p9230008                               

 

 

 

 

 

 

                                                                                 p9230010

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>