Bijna stranding bij Trapani

Zaterdagochtend 25 sept.

De wind draaide dus naar west en wakkerde flink aan. We vertrouwen op ons anker en gaan de nacht in. Slapen met de zeilkleding aan, voorbereid op snel vertrek. ‘s Ochtends om 7 uur schrok ik (Fred) wakker en zie dat we nog maar 2.5 meter water hebben!! Direct Marian wakker gemaakt, motor aan en anker eruit. Op naar Marsala.

                                                                                    p9250001

 

 

 

 

 

 

Wat is er gebeurd? De golven namen toe tot ca. 2,5 meter en de wind tot 30 knopen.(windkracht 7 in buien) maar het belangrijkste: het ankeralarm werkte niet!!!. Een breuk in het snoertje van de audio verbinding. Zo kunnen kleine dingen grote gevolgen hebben. We zijn door het oog van de naald gekropen. Gelukkig heeft ons ROCNA-anker vlak voor het strand toch nog “gehapt” Achteraf gezien: we ankerden op 4 meter diepte, maar richting strand liep het niet, zoals normaal, op, maar voor een heel stuk af naar 7 meter diepte. Pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>