Marsala (37.46.95N-12.26.05O) Hammamet-Tunesie (36.22.3N-10.33.0 O)

De marina van Marsala wilde ons niet laten vertrekken. We kregen een mooringlijn in de schroef. Zo langzamerhand weten we wel met mooringlijnen om te gaan, maar deze kwam, voor ons om duistere redenen, in de schroef. (nu is het vaak een zootje met die lijnen, dus eigenlijk een wonder dat het niet eerder gebeurt is) Dus, wetsuit, loodgordel om duikbril op en duiken. (Fred) De duimdikke lijn zat wel 20 keer om de schroef en als een huis. Toch maar een duiker erbij. Alles was binnen 1 uur geregeld. (de tros moest helemaal losgesneden worden) Zonder echte duikapparatuur kun je niet lang genoeg onder water blijven om de lijnen te verwijderen. Ons doel was Pantellaria, maar aangezien de wind om te  ankeren (en de kleine haven open ligt voor nw.wind )ongunstig was, zijn we vanuit Marsala om 16.00 uur vertrokken om de dag erop Kelibia bij licht aan te lopen. Richting Tunesie nam de wind sterk toe (33 knopen , 28-33 knopen = 7Bft. 34-40knopen = 8Bft.) We maakten dus goede voortgang met 1 rif in het grootzeil en de kotterfok erbij en besloten ons doel te verleggen naar Hammamet Yasmine. We kwamen aan net voor het donker (hier al om 18.30 Tunesische tijd). Het hele circus van politie en douane is een verhaal apart. Oneindig veel formulieren, alles handmatig, en een aantal ambtenaren aan boord die stuk voor stuk om geld, sigaretten en drank schooiden. We hadden nog 5 euro aan boord (onze laatste 150,00 euro ging helaas naar de duiker) nog geen Dinars, geen drank en alleen shag. (ze kunnen geen shaggie rollen) dus er viel niets te halen. Misschien daarom wel duurde het inklaren ca 2,5 uur, maar uiteindelijk hebben een stempel in onze paspoorten gekregen. We mogen blijven. We hadden nu echt wel het gevoel op een ander continent te zijn. De haven zelf is nog maar 5 jaar oud en niets op aan te merken. Allemaal hele vriendelijke, behulpzame mensen. Verder staat het hier volledig volgebouwd met hotels en appartementen, restaurants en souvenierswinkeltjes, waar ze allemaal het zelfde verkopen. Hammamet zelf ligt hier 10 kilometer vandaan.  Morgen hebben we een auto gehuurd en gaan we op de werf kijken waar de boot op de kant gaat. Monastir New Fishing Harbour. We zijn benieuwd.

                                                                              

de duiker maakt zich gereed om de lijn uit de schroef te halen

de duiker maakt zich gereed om de lijn uit de schroef te halen

                                                                                

de letherman wordt aangereikt om de lijnen los te snijden

de letherman wordt aangereikt om de lijnen los te snijden

 

                                                                           

na een 1/2 uur was de lijn eruit

na een 1/2 uur was de lijn eruit

 

                                                                                 

onderweg naar Tunesie

onderweg naar Tunesie

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>