Monastir, werk aan de winkel

De eerste dag op de kant hebben we de satelietschotel geinstalleerd. Richten met kompas en de satelietzoeker, het was meteen raak! Lekker Studio Sport kijken en nieuws. Eindelijk weer op de hoogte raken van wat er eigenlijk in Nederland en de rest van de wereld gebeurd. De tweede dag was voor het regelen van internet. Uiteindelijk, na 3 keer naar de Orange winkel (waar ze ook illegaal gesmokkelde Marlboro’s verkopen) was het voor elkaar. Dus, we zijn weer connected!  Op onze glimmende,dure, lichtgewicht vouwfietsen kunnen we ons hier (zeker in de souk=markt) niet vertonen. Deze zullen, ondanks slot, zo weg zijn. Ik ga zondag met Adel een tweedehands brommertje kopen in de souk. (komen heel vaak uit Nederland, de stickers zitten er nog op) De derde dag zijn we aan de slag gegaan met de boot. We wisten al jaren, dat dit eraan zat te komen. Teak eraf rond het voorluik, voordekje bij de mast en achterplecht. De roest viel erg mee, dus hebben we besloten de rest van het teakdek alleen de verdachte stukken te repareren. Het staal kaal maken, gaten dichtlassen en een nieuw vefsysteem erop met antislip. We hoeven ons hier niet te vervelen!!! We staan om 8 uur op en werken tot 12 uur, daana is het door de hitte en de felle zon niet meer te doen. Dan vanaf 16 uur tot het donker wordt om 18 uur aan het werk. Voor binnen hebben we een (zeer goedkope) ventilator gekocht. De omvalbeveiliging eruit gehaald en omgekeerd aan het plafond gehangen. Een verademing! Het feit dat ik (Fred) bijna vloeiend frans spreek, helpt behoorlijk bij het regelen van allerlei dingen. Ik ben nu blij, dat ik een hele strenge leraar frans heb gehad. De foto’s spreken voor zich.

                                                              

verwijderen van het teak op de achterplecht

verwijderen van het teak op de achterplecht

 

 

 

 

 

 

 

                                                                               

teak eindelijk weg bij het voordekje bij de mast

teak eindelijk weg bij het voordekje bij de mast

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>