Eid Al-Adha

Morgen is het feest in de hele moslim-wereld, dus ook in Tunesie. Het OFFERFEEST. Vele schapen, geiten, ossen, koeien en kamelen worden ritueel geofferd. Toen ik in de werkplaats aan de bankschroef draad tapte aan 10 mm. RVS, stonden vele Tunesiers hun messen te slijpen. Zo te zien was de voorpret groter dan de daad zelf. Wie heeft het grootste en scherpste mes? Ik stond er wat schaapachtig naar te kijken, maar besefte al snel dat dat een verkeeerde indruk kon maken. Morgen wordt Allah tevreden gesteld en overmorgen wij, want dan kelderen de prijzen van lams-schapen-koeien-kamelenvlees. Maar weer eens een lekker stoofschoteltje bedenken. In Godsnaam. Je kunt op internet OFFERFEEST opzoeken, dan weet je wat voor feest/ritueel dit is.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>