cherbourg 24 juli 2009

naar open zee bij Boulogne sur Mer
naar open zee bij Boulogne sur Mer
 Nog steeds waait het hard uit zuid-west. We willen via de kanaaleilanden naar Noord-Bretagne. Vandaag nog maar niet, want we moeten een van de gevaarlijkste kapen van de wereld omzeilen. (Cap de la Haque) Nu bij springtij stroomsnelheden tot 9 knopen en bij stroom tegen wind geeft  dat een zeer hoge zeegang. Nog effe wachten dus. DeQueen Mary 2 ligt (op het oog) bijna in de box naast ons.

 

 

p7230004

p7230005

p7230018

p7230021 Imposant en misschien te bekijken? Het gehalte oudere amerikaanse echtparen (in Cherbourg) is explosief gestegen.

Verder alles goed aan boord. We vermaken ons uitstekend. Het besef dat we niet terug hoeven, begint langzaam door te dringen. Vorige keer op deze plek waren we halverwege de vakantie en moesten we weer terug! Nu gaan we verder. Een prima gevoel. Groetjes van Fred en Marian.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>