Nog niet in Tunesie

Dag, allemaal. Eindelijk weer eens een bericht van ons. Wij verblijven (met tegenzin) nog steeds in Nederland. Op het moment dat wij vertrokken uit Tunesie (12 december 2010) was er geen vuiltje aan de lucht. Nou ja: verkapte dictatuur, arme mensen, jongeren (incl academici) zonder enige toekomst, corruptie (persoonlijk ondervonden bij de douane) vervuiling buiten de “tourist zones” Kun je je afvragen, wat doe je daar dan eigenlijk? Het is van de weinige plekken waar je betaalbaar kunt wonen en werken aan de boot en dat hebben we ook een paar maanden kunnen doen. Tot we naar Nederland gingen! Zomaar slaat in Tunesie “de vlam in de pan” Dat de Tunesiers in opstand komen, begrijpen wij heel goed. Stiekem hebben wij gesproken met verschillende lagen van de bevolking over de toestand in Tunesie voor de “jasmijnrevolutie”Onze sympathie met deze mensen maakt ons gedwongen langere verblijf in Nederland draaglijker. Zoals het er nu voor staat, vliegen wij 6 februari met Jetairfly vanuit Brussel (Charleroi) via Djerba naar Enfidha vliegveld in Tunesie en pakken de draad weer op. “ijs en weder dienende” We hopen vanaf dan weer vanuit Monastir New Fishing Harbour te kunnen berichten.

p.s. Door goede zorgen van de werfeigenaren Achmed en Adel worden alle jachten en vissersboten goed bewaakt. We staan tussen de vissersboten en deze zijn voor de mensen goud waard.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>