Eindelijk weer in Tunesie

We zijn eindelijk weer terug op de boot. Een maand later dan de bedoeling was!!!!! 2 weken voor onze terugkomst is een poging gedaan in te breken in onze boot.Dankzij het traliewerk (zie weblog eerder) zijn ze niet binnen gekomen. Ze hebben wel veel schade gemaakt. Sprayhood totaal gescheurd, cilinderslot totaal vernield, 2 andere sloten zwaar verbogen met als gevolg schade aan de kajuitingang en staalwerk, 1 luik compleet in stukken. We zullen jullie de foto’s besparen. Daar krijg je de tranen van in je ogen. Met 1500,00 euro eigen risico per gebeurtenis verwachten we van de verzekering ook niet veel. Ze hebben wel die gasten gepakt, op heterdaad betrapt. Schijnt een complete oorlog geweest te zijn op de werf met de inbrekers. Het is wel een vreemd gevoel zo dicht bij landen te zijn waar alles “in brand”staat. Libiers vluchten naar Tunesie, waar ze ondanks de armoede goed behandeld en opgevangen worden. De Tunesiers zijn nog steeds blij, maar volgens ons volgt de kater nog. Een paar schurken zijn weg, maar er zijn te veel op macht en corruptie beluste “bestuurders” Er zijn nu 40 partijen in Tunesie voor de verkiezingen. Het is maar de vraag of dat leidt tot een echte democratie. Als een soort monument staat langs de kustweg (1 km. noordelijk van ons) een uitgebrande dure sportwagen van een van de familieleden van Ben Ali. (geboren in Sousse 3 september 1936, 20 km. van Monastir) Deze zal nog wel even een tijdje blijven staan. Hoe het met de bestuurder(s) afgelopen is weten we niet, maar het zal niet veel goeds zijn. Wanneer we meer weten hoe het in Tunesie verder gaat, zullen we daar verslag van doen.

                                                                                                   

na 1 1/2 jaar ziet Fred zijn kleindochter weer

na 1 1/2 jaar ziet Fred zijn kleindochter weer

 

                                                                                                                 

vloerbedekking leggen in het (tijdelijke)huurhuis van Jasper en Alice in Utrecht (begane grond, 1e en 2e verdieping)

vloerbedekking leggen in het (tijdelijke)huurhuis van Jasper en Alice in Utrecht (begane grond, 1e en 2e verdieping)

 

                                                                                                               

boterhammen smeren met Amelie en Jasper

boterhammen smeren met Amelie en Jasper

 

                                                                                                                   

met marian piano spelen in Roden

met marian piano spelen in Roden

 

                                                                                                                  

mag ik nog wat chocoladepasta?

mag ik nog wat chocoladepasta?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>