onderwaterschip

p3270012Vandaag de 1e laag antifouling aangebracht. Morgen nog een laag. De romp zit nu 2 x in de witte verf en ook de blauwe band zit 2 x in de verf. Altijd weer veel werk voordat alles er weer mooi uit ziet. Schoonmaken, schuren met de machine (Festool) en slechte roestplekken alle verf verwijderen met de perrago tot aan het kale staal, epoxy aanbrengen op de kale delen, 2e laag epoxy, alles stofvrij maken met terpentine, afplakken blauwe band en voetrail, schilderen, plamuren, alles licht opschuren met de hand, alles stofvrij maken, 2e laag schilderen. tape verwijderen en aanbrengen boven en onderkant blauwe band, schuren, stofvrij maken, schilderen, schuren op de hand, 2e laag blauw aanbrengen, tape verwijderen. Dan de waterlijn omhoog brengen, tapen en een laag antifouling op de nieuwe waterlijn aanbrengen. Met de steiger heb je dan wel een hele afstand afgelegd. Onze armen vallen er bijna af en ook onze schouders hebben het zwaar te verduren. Nog maar niet te spreken van alle materialen klaarleggen, trap op en trap af, steiger op en af, alles weer opruimen, schoonmaken, emmer in het toiletgebouw legen en schoonmaken, boodschappen halen, eten koken, afwassen……..maar dan is er droomhuis in de zon, huizenjacht en top-chef, nieuws van 20.00 uur, uitbuiken en om 23.00 Pauw en Witteman en dan hebben we het ook wel weer gehad. Slapen…….

                                                                                                                          

1e laag antifouling aanbrengen zo.27 maart in de hitte.......

1e laag antifouling aanbrengen zo.27 maart in de hitte.......

                                                    
                                                                                                                                              p3270010
                                                                                                                                           
                                                                                                                                         
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>