Van Noord-Africa naar Europa

Hallo, allemaal. We zijn di. 19 april om 10.00 uur vertrokken uit Yasemine Hammamet, Tunesie. Prachtig zeilweer, wind uit zuid-oost en oostelijke richting, kracht tussen 10 en 25 knopen (bft.3 tot 6) Aankomst Villasimius, Sardinie, om 23.00 uur wo.20 april.  Midden in de nacht hebben we ons anker uitgegooid in de baai van Villasimius en zijn gaan slapen. We werden wakker door de vervelende bewegingen van het schip. Swell die de baai binnen komt zetten en het ondragelijk maakt om nog hier te blijven liggen. Anker op en voor de wind naar Cagliari (windkracht 7) met alleen de grote genua op. Ging prima. Het afmeren ging nog even moeizaam, maar gelukkig kregen we hulp van de havenmeester. Met zijn bijboot hield hij ons schip van de kant af. Mooringlijnen achter bevestigd, voor alles vast en toch nog maar even een tukje gedaan. Vandaag, vrijdag, is het weer hier vreselijk. Koud, harde wind en veel regen. Komende dagen wordt het niet veel beter. We weten dus ook nog niet wanneer we weer vertrekken en waarheen. In ieder geval richting west.  Heb je facebook, dan kun je filmpjes en foto’s bekijken op onze facebooksite. WIJ ZIJN NU BEREIKBAAR OP TELEFOONNUMMER FRED; 0039 334 232 9592 EN MARIAN OP NUMMER; 0031 6 188 48 652

                                                                                                                                                           

prachtig weer tijdens de oversteek van ong.200 mile

prachtig weer tijdens de oversteek van ong.200 mile

filmpje kijken tijdens wachtlopen

filmpje kijken tijdens wachtlopen

er gaat dus altijd wel iets kapot. Hier is de kicking van de giek afgeknapt.

er gaat dus altijd wel iets kapot. Hier is de kicking van de giek afgeknapt.

weer eens een hele mooie zonsondergang

weer eens een hele mooie zonsondergang

de zon verdwijnt achter de wolken en de horizon, echt heel mooi om te zien

de zon verdwijnt achter de wolken en de horizon, echt heel mooi om te zien

fred neemt de wacht over, kopje koffie, marian?

fred neemt de wacht over, kopje koffie, marian?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>