Oversteek Portoscuso(Sardinie) naar Isla Colom(Menorca)

Vrijdag, 6 mei 2011, vertrek met vol zeil, ruimwinds. De wind wakkerde steeds meer aan. (hoeveel weten we niet, want de nieuwe  windmeter moet gecalibreerd worden) Dus1 reef in het grootzeil en met de kotterfok verder. Opeens beet!!!! We waren net voor een containerschip langs gevaren en gingen op een paar honderd meter afstand opeens bijna stil in de wind liggen om snelheid te minderen om die vis  binnen te kunnen krijgen. Ze zullen wel gedacht hebben, wat doen die nou? Een kanjer van een tonijn aan de haak. Geschat 1.50 meter en 40 kilo. We hebben hem nog gezien. Hij heeft de zwemtrap geramd en is om het roer gezwommen en weer terug. Toen begaf het materiaal het. Achteraf was de swivel (draaiding) en de hengel zelf onderin gebroken.(waarschijnlijk door de terugslag) Deze tonijn zwemt nu rond met een grote, oranje nepvis in z’n bek. Helaas zijn we die ook kwijt en moeten we weer op zoek naar een nieuwe nepvis. Na 1 nacht en de volgende dag te hebben gezeild met aardig wat wind, die steeds wat harder werd, en golven die zich steeds verder opbouwden,  kwamen we net voor donker aan bij Isla Colom. Een zeer beschutte ankerplaats, waar de swell geen kans heeft. We hebben dan ook heerlijk rustig kunnen slapen. Toch jammer van die tonijn, anders hadden we allang weer aan de sushi’s gezeten.

                                                                                                                                                     

gebroken hengel

gebroken hengel, nu verstevigd met een stuk draadstaal

                                                       

                                                                                                                                                                                   

even met de bijboot naar het strandje

even met de bijboot naar het strandje

                                                                      

                                                                                                                                                                            

prachtige ankerplaats, helemaal voor ons alleen, achter Isla Colom

prachtige ankerplaats, helemaal voor ons alleen, achter Isla Colom

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>