Bericht van sailmail

Camaret sur Mer, woe. 7-8-2009. We ontdekken een shit probleem: de holdingtank wordt in de boot leeggepompt i.p.v.overboord. Lek membraan. Gelukkig snel ontdekt. Gelijk twee nieuwe besteld en laten sturen naar onze eerstvolgende bestemming: La Coruna.

Do. 8-8-2009. 9.30 uur vertrekken we naar Spanje. In het begin moesten we wel wat motoren maar de rest maakte alles goed, 20 knopen NO wind. Een heerlijke tocht. Veel dolfijnen gezien die voor en om de boot speelden in helder blauw water van 5000 meter diep. Dat is kicken!!

Za.10-8-2009. 17.00 uur aankomst in La Coruna (58 uur over de Golf van Biscaye)
De leverancier van het pompmembraan blijkt de adreslabels verwisseld te hebben. Ons pakketje ligt in Hamburg! Dus dagenlang wachten. En passant hebben we wegens gebleken beperkingen van het ploegschaaranker een monster van een Bruce anker op de kop getikt (50 kg). Zeker en vast zou een Belg zeggen. De boeg van de boot heet nu El Toro. In iedere sluis zouden ze ons met angst en beven aan zien komen, maar ja sluizen zien we voorlopig niet meer.

Nu liggen we dus heerlijk voor anker in een ria. Een dezer dagen gaan we verder, Finisterre ronden op naar Portugal. We genieten volop!!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>