Almerimar NOCHE DE SAN JUAN

De kortste nacht van het jaar hier in Almerimar, zuid-Spanje valt op 23/24 juni. Dan wordt er een MIDSUMMER PARTY gehouden, ter ere van San Juan.(St. Jonh the Baptist) Vanaf 19.00 loopt het hele strand vol en iedereen heeft eten, drinken en zijn eigen barbeque mee.  Als je dan komt met je eigen vlees, kun je dat zo op iemand zijn barbeque leggen en uiteraard zelf opeten. Dat hebben wij ook gedaan. Ook worden er ernorme ladingen hout op het strand gegooid en die worden later op de avond in de fik gestoken. Om 00.00 uur zie je iedereen naar de zee lopen en ze gaan er allemaal in. Dat is wel even wat anders dan bij ons op Nieuwjaarsdag even badderen in de Noordzee. Brrrrrrr. Hier is de watertemperatuur zo’n 25 graden en je loopt de hele nacht gewoon in je korte broek.  Wel heel bijzonder om dit mee te maken.

iedereen helpt mee met het maken van grote brandstapels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

het ziet er zwart van de mensen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zelfgemaakte barbeque

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

op de achtergrond zie je de marina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zeer professionele barbeque

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

niet helemaal scherp.maar toch wel goed te zien hoe het er om een uur of 23.00 uitziet en dan ook alle stranden van Spanje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag heeft de zeilmaker de genua opgehaald om alles stiksels eens goed na te kijken. Er is wat slijtage bij de randen waar de genua de railing raakt. Maandag verder met de INOX-man, die een nieuw kwadrant gaat lassen en als het goed is worden ook vanuit Nederland de diverse filters geleverd voor de watermaker. Vandaag ook maar weer eens het toilet uit elkaar gehaald. En ja hoor, alles weer vol met dikke kalk. Dus alles weer schoongekrabt, nieuwe impellar geplaatst, alles na gekeken en weer in elkaar gezet. Pas over 1 jaar halen we alles weer uit elkaar om weer eens goed schoon te maken.

 

 

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>