Van Almerimar naar Gibraltar

Dinsdag 5 juli eindelijk vertrokken uit Almerimar. Helaas weer eens geen wind, wel even gehoopt, maar hij kwam niet. Na 30 mile motoren hadden we het gezien en hebben het anker uitgegooid bij Cala Honda. 36.42.045 N 003.24.783 W. Steil aflopend, wel zand op ca 11 meter diepte geankerd. Er kwam nog een zeilboot bij ons langs en ze vroegen op hoeveel diepte we lagen, hoeveel ankerketting gestoken en of we vannacht blijven liggen…..nou ja, zij vertrouwden het waarschijnlijk alleen met meerdere boten voor anker en het was een huurbak. Gelukkig hebben ze hun anker ver genoeg bij ons uit de buurt uitgegooid.

snel oplopend strand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de "buurman"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vlak bij het strand van Cala Honda ankeren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meteen de volgende dag door tot bij het strand van Caleta de Velez en voor anker. 36.44.754 N 004.03.542 W Een stel Spaanse vissers kwam ons melden dat hun netten daar lagen. OK dan gaan wij wel 50 meter dichter bij het strand liggen, terwijl het duidelijk was, dat ze ons weg wilden hebben. Moet je maar geen netten buiten het visgebied en voor de gele boeitjes voor het strand en op een volgens de pilot, ankerplaats leggen. De dag erop begon het stevig te waaien uit ZW en lagen we ook meteen aan lager wal. We hadden geen zin om daar tegenin te kruisen of te motoren, dus de haven van Caleta de Velez in. Gelukkig hadden ze een plek voor ons.

strand bij Caleta de Velez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hoge golven en veel wind, leeg strand en wij moesten anker op

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

uitzicht vanaf het strand

 

 

 

 

 

 

onze dorades op de barbeque

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

heerlijk, met patat en sla en uitzicht op zee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

genieten..................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rode vlag, geen stranddag voor zwemmers

rode vlag, geen stranddag voor zwemmers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na 2 dagen was de wind weer eens volledig verdwenen. Vroeg opgestaan en in 1 ruk naar Gibraltar gemotord. Saai, saai. Nog wel voor de rock dolfijnen gespot. Fraai, fraai. We liggen nu in de redelijk goedkope, nieuwe marina bij La Linea. (achter de rock van Gibraltar) Het komen en gaan van vliegtuigen bracht ons er toe eens te vragen wat een vliegticket naar Nederland kost. Behoorlijk veel dus. (via Londen) Na verder zoeken op internet kwamen we erachter, dat je van¬†Malaga ( 70 mile naar het noord-oosten) met een TOKKIE- en SJONNIES EN ANITA’S vlucht goedkoop naar Rotterdam vliegt. Dus, donderdag met de bus naar Fuengirola, dan met de trein verder naar Malaga en dan naar Rotterdam. We zijn van 14 juli tot 4 augustus in Nederland!!!!¬† SURPRISE!!!!!!!!!

 

uitzicht vanaf onze boot op de "ROCK" van Gibraltar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>