We zijn weer terug uit Nederland

We zijn 3 weken in Nederland geweest. Wat een beestenweer!!!!! Een paar dagen was het gelukkig warm en droog. In De Meern heeft Fred 2 schoorstenen gerepareerd bij het huis van Jasper en Alice. Oud lood verwijderd, cement uitgefreesd, nieuw lood erin en opnieuw alles gevoegd. Marian heeft het hele balkon leeg gehaald.  Een stuk of 10 bloembakken leeg geschepd, zand naar beneden  in de tuin gegooid, korrels in een zak en de bakken naar beneden gesjouwd. 3 zonnepanelen ontkoppeld, ook naar beneden. Ook nog even een stalen steun van een balkon geschuurd, in de menie gezet, 2 x en 1 x afgelakt. Handig als je een stalen boot hebt, dan weet je tenminste hoe je dit moet doen. Bij Mien (moeder van Marian) in haar nieuwe appartement een bed in elkaar gezet, keukenkastje, lampen en medicijnkastje opgehangen, Kast in de berging in elkaar gezet, geluid van de radio aangesloten, ophanging van de gordijnen veranderd, zodat ze helemaal dicht kunnen, kleed gekocht, eettafel en stoelen uitgezocht en nog wat kleine klusjes gedaan. Ja, je blijft bezig. Oh ja, ook nog even 2 dagen gezeild met Jaap en Eva op hun Salona 34. Even van Lauwersoog naar Borkum en de volgende dag weer terug met prachtig zonning en warm weer. Mazzel. Ook nog even bij Daan op bezoek geweest in Enschede in zijn nieuwe huis waar hij samen is gaan wonen met Alexander. Maar, eindelijk dan weer in Gibraltar. Hier zijn we ook weer aan het klussen. In Roden bij de gamma hebben we een vloer gekocht. Het heet Flexxfloor, PVC met een zelfplakkende onderkant. Kon natuurlijk niet allemaal mee met de bagage in het vliegtuig. 30 kilo per TNT laten versturen en de rest in 2 nieuwe trolly’s meegenomen. Maandag verstuurd en het was vrijdag al binnen. Nu nog wachten op een zending vanuit Nederland met geanodiseerde trapkanten en t-profielen voor de luiken. Wel veel werk, maar het resultaat mag er zijn. Wij vinden het prachtig. Het lijkt wel een complete nieuwe boot. (van binnen dan) We blijven hier nog even liggen om de vloer af te maken, inkopen voor de oversteek naar de Canarische eilanden en gasflessen gevuld zien te krijgen.

Fred als bouwvakker op het dak

Marian als sloper op het balkon

Nog even gezeild met Jaap en Eva

wat een lol

in het nieuwe appartement van Mien, samen met Willen en Chris

Amelie in het badje

weer in Gibraltar

oude vloer verwijderen

nieuwe vloer erin

gigantische wolk boven the rock

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>