oversteek Lanzarote-Gran Canaria

Na een week in Puerto Calero op Lanzerote hadden we het weer gezien. We gaan naar Las Palmas, Grand Canaria, voordat de ARC gekte losbarst.( ARC= atlantic rally for cruisers. Op 20 november vertrekken er ongeveer 230 jachten naar St. Luzia, Carieb. 4 a 5 weken voordat ze weggaan, komen ze naar Las Palmas om alles voor te bereiden. Dan ligt het hier afgeladen vol en mag je hier niet meer liggen als je niet mee doet aan de ARC).  Wij gaan ons vlot hier laten keuren, gasflessen weer vullen en de laatste puntjes op de i zetten voor de overtocht naar de overkant. Er was weinig wind voorspeld, dus rekenden we op wat gemotor. Om 11.00 vertrokken, een klap aan de wind (20 knopen) over bakboord tussen Lanzarote en Fuerteventura, 10 graden naar bakboord en recht op koers naar Las Palmas. Even viel de wind weg, maar kwam in volle kracht terug. We gingen veel te hard!!!! We hadden geen zin om met de drukke scheepvaart en onbekendheid met de haven in het donker aan te komen. Na een beetje gereken gingen we verder met alleen 1 x gereefd grootzeil. Om 0.900 aaangekomen. Volop plek, dat zal over een week of 4 wel anders zijn!!!!!

afscheid van Lanzarote, geen zuchtje wind en heet

foto van Marina Las Palmas, Gran Canaria

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>