La Gomera (Can.eilanden)-Mindelo (kaap verden)

Maandag, 21 november zijn we vertrokken richting Kaap Verden.(ca. 850 mile) De voorraden flink aangevuld en de tank vol diesel. We hebben een leuke, relaxte tijd gehad in San Sebastian, maar het werd tijd om verder te gaan. De eerste dagen is het altijd even wennen aan het wachtlopen. (3 uur op, 3 uur af) en de bewegingen van het schip. We hadden afgesproken defensief te zeilen, oftewel, veiligheid komt eerst, dan comfort en dan snelheid. De noordoostpassaatwind zat stevig in de goede hoek, dus het werd een lange slag over stuurboord. Eerst passeerden we El Hierro. Niets gemerkt van de vulkanische activiteit van de laatste weken. Ondanks de geringe zeilvoering toch dagafstanden van meer dan 100 mile gemaakt. Als je dagenlang geen schip gezien hebt, is het verleidelijk maar lekker te gaan slapen. Op het moment dat je dat denkt, zie je natuurlijk weer een schip en laat je het wel. Na een dag of 5 vlogen ons de vliegende vissen om de oren. Je moet haast in de kuip een integraalhelm opdoen. De laatste dag liet de wind het afweten en om niet in het donker aan te komen, hebben we nog wat gemotord. In de middag van maandag 28 nov. waren we bij de ankerplaats van Mindelo. De zuidkant ervan wordt bezet door nog net drijvende of gezonken scheepswrakken, een duidelijk voorteken dat we in een “andere wereld” zijn. We ankeren net aan de noordzijde ervan. Volgens de reisverhalen komen hier gelijk “boatboys”in rubberbootjes op je af om hun diensten aan te bieden. Niets gemerkt. Later begrepen we waarom. Een Duitser is een aantal jaren geleden begonnen met het exploiteren van een jachthaven. Daar werken nu alle boatboys. (en girls) We slapen eerst lekker door en uit. Dan gaan we inklaren en de communicaties regelen. Later meer, foto’s volgen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>