Tobago

Na meer dan 1 maand op de Surinamerivier ankeren met veel stroming en de laatste week heel veel regen en buien met veel wind, zijn we zaterdag 4 febr. vertrokken naar Tobago. Een prima overtocht, halve wind en golven van opzij, wind tussen 15 en 25 knopen, veel zon en eindelijk weer eens helderblauw water. Dinsdagochtend om 0.900 anker uitgegooid in de baai (achter de breakwater) van Scarborough. Eigenlijk een veel te kleine baai, met 3 zeilboten is het wel vol en wij hadden dus een veel te kleine plek om te ankeren. In de avond nog een zijanker uitgegooid om niet tegen een verroeste bak aan te komen. Meteen ingeklaard, wat weer de nodige uren kost en rondgekeken in de stad. Iedereen begroet je en is ontzettend vriendelijk. Overal hoor je muziek op straat en alles is op straat te koop. Woensdagochtend meteen anker op, nou jah, het was laag water en we zaten vast met nog 1.60 meter water (wij steken 2.00 meter!!!!) maar met onze 100 pk.diesel-turbo even een dot gas erop en los. Pffffffff. 11 mile op de motor wegens gebrek aan wind en nu liggen we heerlijk voor anker (in de baai van Store bay 11.09.56 N 60.50.481 W) in helderblauw water, zicht op witte stranden en veel palmbomen. Prachtig.

uitzicht op het strand en een pelikaan op de preekstoel

                                                           

de Vrijheid (erik en Ella) en de Kostat in de baai voor anker

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>