Carriacou, Mangrove swamp

Deze mangrove kan gebruikt worden als hurricane-hole. (als je niet te veel diepgang hebt) Je moet dan in de mangrove varen, met de voorkant in de bomen, alle lijnen en ankers die je hebt, vastmaken aan wat je maar kunt vinden om aan vast te maken, en alles van je boot halen, wat er af kan waaien. Zelf ga je dan met je bijboot naar de kant en zoekt een veilig heenkomen. Je wordt vooraf gewaarschuwd voor hurricanes en via internet kun je dit allemaal opzoeken. Waar je dan vervolgens je bijboot moet laten???? Het hurricane-seizoen is van juli tot december en voor de boot-verzekering mag je ook niet in het hurricane-gebied zitten. (je bent dan niet verzekerd) Daarom gaan wij voor die tijd naar de ABC-eilanden. Deze zijn hurricane-vrij.

ankerplaats in de avond

 

dingy steigertje bij het strand

 

in de mangrove swamp

 

                                                                                                                              

deze 2 jachten zijn waarschijnlijk niet meer weggegaan na een hurricane. Liggen hier nu te verrotten.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>