Porto-Figuera de Foz

We gingen dus niet naar Aveiro, maar naar Figuera de Foz. De aanloop van Aveiro was te tricky. Ondiepe drempel, noordwester deining 2,5 meter hoog en uitgaande stroming. Figuera de Foz stelde niet veel voor, dus na 2 dagen door naar Peniche. Mooi lopend windje, spi erop  en maar genieten. Na een uur of 6 kwam de spi naar beneden, val gebroken. Een grote zooi. Na een uur hard werken (in die deining) hadden we het spul zonder kleer(spi)scheuren weer binnen. De hele spi met zak en lijnen lag dus in het water en werd dus erg zwaar, maar met behulp van de reserveval konden we alles eruit halen. Uit latere inspectie bleek een scherpe rand aanwezig in de mastinvoer bovenin. Foei, Marcel.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>