Figuera de Foz-Peniche-Sesimbra-Sines

Een rondje door de haven van Peniche leerde ons, dat alle vissersboten op volle kracht naar binnen en naar buiten voeren. Het leek wel kermis in de jachthaven(1 langssteiger, vol met zeilboten) Botsboten! Dus buiten de pier voor het strand voor anker. Wel rollen (deining en golven van diezelfde vissersboten) maar niet botsen.

meeuwen, op zoek naar, die de vissers weggooien(restanten)

meeuwen, op zoek naar restvis, die de vissers weggooien

De dag erop meteen weg naar Sesimbra. Leek een mooie plek, tot een uur of 14.00, daarna, onafhankelijk van het normale windpatroon, 6 tot 7 Bft., wel beschermd, maar toch!!

p9070001

De dag erop dacht ik (Fred) even de jachthaven te verkennen. Ik werd binnen de begrenzing van de haven overvaren door een boot waar ik altijd al een hekel aan had, namelijk een snelle motorboot. Snel, leleijk, duur en incompetente stuurlui, alleen geld en geen hersens. Ik wist net op tijd zijdelings uit de bijboot te duiken om te voorkomen in de schroeven van dat rotkreng te komen. De eerste keer dat ik gezwommen heb in deze reis en dat was maar goed ook. De juridische afloop van deze zaak is nog lang niet klaar. We gaan  verder naar Sines.  Onderweg naar Sines werd het zicht gaandeweg minder. Een paar mijl voor Sines nog ca. 50 meter!! Nu blijkt dat elektronische navigatie (incl. radaroverlay en Ais) van onschatbare waarde is. We voeren om een dolende zeilboot met redelijk gemak de haven in. Toch maar aan de kant deze keer en niet ankeren. Sines is een plaatsje waar oud en nieuw een vreemd contrast vormen. En natuurlijk een mooi strandje

p9130006

p9130018

Het moest er een keer van komen. Na 8 jaar al onze grote en kleine boodschappen verwerkt te hebben, begon “Heinrich”, onze trouwe elektrische duitse toiletmachine het steeds moeilijker te krijgen.Door jaren van gebruik en stilstand zijn de leidingen dichtgeslibd, was de voorlopige diagnose. Dus met een fles chloor in de ene gehandschoende hand en een schroevendraaier in de andere, de hele handel losgehaald. De diagnose was juist. Na montage was ik (Fred) blij te moeten gaan staan om door te trekken. Heinrich is nog nooit zo gulzig geweest.

p9060041 p9130016

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>