23.04.2012 Carriacou-Bonaire

In het bericht van 15.04.2012 stond, dat wij, wegens roer-problemen op de kant zouden gaan op Carriacou. (Thyral Bay) Dat zou op maandag, 23.04.2012 gebeuren. Onze plannen zijn weer eens gewijzigd. We gaan in Curacao op de kant, wanneer weten we nog niet. Eerst gaan we naar Bonaire. Maandag om 10.30 (23.04.2012) vertrokken met prachtig zeilweer. Goede passaatwind en golven alleen van achteren en stroom mee. Woensdagnacht zijn we tussen Aves en Los Roques ( 2 eilanden ten noorden van Venezuela en op zo’n 100 mile ten oosten van Bonaire) doorgezeild, spannend, want er zijn daar heel veel riffen en die zie je echt niet in het donker. Gelukkig stond alles goed op ons navigatieprogramma en met de radar aan konden we ook precies zien waar de eilanden zouden moeten liggen. (de hoger gelegen stukken, dan) In februari is hier nog een zeiljacht op de riffen terecht gekomen midden in de nacht. Hun schip is niet meer te redden, zij zijn gelukkig wel gered.(zie www.noonsite.com bericht onder countries Venezuela, van 08 march 2012 , New Zealand yacht(Chinook Wind) lost on reef.) Donderdag om 11.00 (na 3 dagen en 428 mile verder) lagen we aan de mooring voor Kralendijk. Je mag hier nergens ankeren, want overal ligt koraal en alles is beschermd natuurgebied. Om aan de mooring te liggen moet je US 10,00 per nacht betalen en mag je bij Harbour Village Marine van de faciliteiten gebruik maken. (ik denk, dat ik alleen maar even een wasje ga doen) We spreken ook weer Nederlands maar betalen met US dollars!! We blijven hier een tijdje genieten van alles. (snorkelen en duiken moet hier fantastisch zijn.) Vandaag hebben we voor 4 dagen een auto gehuurd en zijn naar de zoutpannen en de slavenhuisjes geweest. Dit is in het zuiden van Bonaire. Morgen gaan we naar het Nationale Park in het noorden en maandag vieren we koninginnedag in Rincon. Wat vandaag te gek was: we hebben boodschappen gedaan bij AH!!!! Alles is hier te koop, net zoals in Nederland, maar de prijzen liggen wel wat hoger. Je moet erg uit kijken niet te veel te kopen van al die lekkere dingen.

zoutpannen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slaven huisjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aan de ene kant de oceaan en aan de andere kant de zoutpannen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aan deze kust wordt ontzettend veel gedoken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hier zie je goed hoe klein de huisjes zijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alleen op dit stuk kust mag je kite surfen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

een eindje verderop nog meer slavenhuisjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

van alles komt hier op de kust terecht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vliegtuig onderdeel?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

als je in Venezuela een slippertje maakt, komt het hier terecht.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

een prachtig strand bij een hotel in het zuid-oosten van Bonaire

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rode flamingo's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>