04.05.2012 Curacao, Spaanse water

Het waarnemen op Bonaire is niet gelukt. Het leek allemaal gunstig, maar dat komt, omdat de mensen qua afspraken nogal “los in het jasje zitten” We gaan dus naar Curacao. Een dagtochtje van ong. 35 mile. Fantastisch gezeild tot vlak voor de ingang van het Spaanse Water. Na de nauwe toegang opende zich een enorme baai met 5 ankergebieden. We konden (nu nog) een plek uitzoeken en hebben een gunstige plek gevonden. Wel wind, geen golven, dicht bij de dingysteiger bij de vissershaven, vlakbij de bushalte/parkeerplaatsen. De dag erop moesten we inklaren en kregen meteen een lift van een Nederlander. Die vertelde en passant, dat zijn boot een tijd geleden gezonken was en hem nu weer aan het restaureren is. We konden zo aan het werk! Marian schuren en lakken en ik technisch werk¬† en teakdek repareren. We hebben tel.nummers uitgewisseld en wordt misschien vervolgd. Douane in immigratie is net zo’n ramp als overal. Beide kantoren staan op een 1/2 uur afstand¬†van elkaar. Fijn als je alles moet lopen in het hete en vochtige klimaat. Dan moet je ook nog naar Port Authorities, maar het kantoor was gesloten, dus moeten we daar maandag nog een keer heen. Al snel was duidelijk, dat de afstanden naar voorzieningen en naar Willemstad groot zijn. Op internet (site = viaviacuracao) vonden we een goedkoop autoverhuurbedrijf. (voor langere periode’s nog goedkoper. Voor de prijs van een nacht mooring (10 US) op Bonaire, hebben we straks een auto op Curacao.(ong. 10 US per dag) Hier ankeren kost niets.

Curacao. daar gaan we heen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

er zijn plekjes die nog bijgebruind moeten worden......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hier zijn we voorbij de nauwe ingang naar het Spaanse Water

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Willemstad, Curacao

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bekende voetgangersbrug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>