07.08.2012 Zomaar een dag uit het leven op het Spaanse Water

Onze antifouling (Tunesisch en daar aangebracht) trekt eerder zeeleven aan dan dat het afstoot. Dus, vanaf de bijboot en snorkelen, zoveel mogelijk weggehaald. De schroef en verder naar beneden ziet eruit als hairy harry, die een mosselkwekerij is begonnen. Om zeker te zijn met al dit wildlife nog voortgang te hebben, de motor gestart en geprobeerd tegen de inmiddels 25 a 30 knopen wind in te komen. Dit ging met moeite. Dus, de volgende stap is duikfles vullen en al duikend het hele onderwaterschip schoonmaken. (vooral de schroef)

2 weken geleden heb ik een acoustisch alarm erbij gezet voor de bilgepompen. Die ging dus af!!! Slangklemmen (slechte kwaliteit, opnieuw foei Gebr.van Enkhuizen) van het koelwatersysteem gebroken. ca. 200 liter zout water in de boot. Zonder alarm hadden we dit niet zo snel in de gaten gehad. Nieuwe (betere) klemmen erop, bilge leegpompen. Dan hebben we het wel weer gehad voor een dag. Benieuwd wat er morgen gebeurt…….. Zal wel weer een fransman zijn, die te dicht bij ons ankerd. Gelukkig spreek (en vloek) ik vloeiend Frans, dat scheelt weer

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>