Sines-Bareeira- Lagos

Na een paar dagen Sines, mede gezellig door nieuwe zeilvrienden uit Zweden, Engeland en Brazilie, gingen we de jump om Cabo Sao Vincente maken.                                                                   

Een lange ruk, want er waren onderweg geen anker of havenplaatsen meer. Vroeg op (daylight) en gaan! Het verwachte kaapeffect (eerdermeegemaakt) van een verdubbeling van de windsterkte bleef uit. Dus konden we de kaap krap ronden, dat scheelt weer een paar mijl en is veel indrukwekkender. De eerste de beste mogelijkheid om te ankeren was Baleeira. Dus doen. Weer lagen we alleen. We beginnen de indruk te krijgen dat  wij ankeren op plekken waar anderen niet willen (geen restaurants, bars of ander te betalen vermaak) of durven te ankeren. (swell, slechte ankergrond) Na een paar dagen begon het te kriebelen om naar Lagos te gaan. Een kort stukje ( het kortste stukje tot nu toe) op het fokje.

Tel. contact met de receptie van  de haven van Lagos leerde ons dat een ligplaats 60,00 euro per nacht zou kosten!!!!Dus mooi niet!.Achter de pier van Lagos bij het strand voor anker. We werden om een uur of 3 verwelkomt door heel veel dolfijnen, vlakbij de boot. Steeds weer een mooi gezicht. Weer alleen en lekker rustig.(dachtenwe)  Vandaag, nu ik dit schrijf, is dat wel anders. Het is mooi weer. De pieren van Lagos braken alles uit wat drijft en lawaai maakt. Wij liggen buiten het schootsveld en kijken met verbazing toe. (Foto’s komen de volgende keer als we weer internetcontact of cafe hebben)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>