04.12.2013 Ariba Aruba

Eindelijk weg uit Bonaire. Wel heerlijk liggen daar aan de mooring en alles dichtbij. De supermarkt,(zonder airco, dus zweten in de winkel!!!) douane en immigratie, Karel’s Beach Bar, Klein Bonaire, winkelstraat etc.
In een paar minuten met de bijboot en je bent er.
Zondag vertrokken naar Klein Curacao. Voor anker vlakbij het strand en verder is er helemaal niets. Alleen de Jonalisa en de Mermaid komen er bijna elke dag met een boot vol toeristen. Die worden afgezet op het strand, kunnen daar een hapje eten, wij dus niet, gaan snorkelen en met zo’n banaan achter een snelle boot aan. Om 16.00 vertrekken ze weer en lig je er alleen of met nog 2 of 3 andere jachten.
Maandag om 15.00 vertrokken naar Aruba. Weinig kunnen slapen vanwege de onmogelijke bewegingen van de boot, door weinig wind en van achteren en de golven. Nou, dat is wel weer even wennen na 1 jaar stilstand.
Om 0.900 de volgende ochtend aangekomen. Naar Oranjestad, inklaren? nee, dat moet in Barcadera. 5 mile weer terug, aan een Venezulaanse vissersboot afgemeerd, geen ruimte meer aan de kade, inklaren bij immigratie en douane en weer terug naar Oranjestad. We liggen nu bij Renaissance Marina. Ons aggregaat deed het niet meer en daar zijn we toch wel van afhankelijk voor het maken van 220 en het laden van de accu’s. Fred kan hier tenminste rustig werken zonder swell en mocht er iets gekocht of opgestuurd moeten worden, dan is Oranjestad om de hoek. Gelukkig heeft hij het zelf op kunnen lossen na een uurtje of 4 in de hete machinekamer gezeten te hebben en het apparaat half uit elkaar gehad. Nu kunnen we ons voorbereiden op de tocht naar Jamaica en hier fourageren. De 1e grote supermarkt is trouwens wel meer dan een 1/2 uur lopen, dat wordt dan waarschijnlijk wel met de taxi de volgende keer.(Marian heeft dus de boodschappen gehaald) We mogen hier wel gebruik maken van prive strand, zwembad, casino, tennisbanen etc.
We hebben nog geen foto’s van Aruba, dus dat wordt de volgende keer.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>