29 december 2013 Ill A Vache, Haiti

We liggen sinds een week voor anker in een prachtige baai bij het eiland van Ill A Vache, ten zuidwesten van Haiti. Samen met de Bella Ciao. Een paar dagen geleden kwamen er nog 3 jachten bij, een Duitser, een Australier en een Amerikaan en vandaag nog 2 Nederlanders, dus we liggen hier nu met 7 jachten. Gisteren met 10 mensen een varkentje gegeten op het eiland, met veel salades en rijst. Heerlijk. Ashley heeft de boodschappen gedaan op het vaste land, in Le Cay en een varkentje geslacht. Zijn Mama en nicht en zusjes hebben alles klaar gemaakt. 1e kerstdag hebben Fred en ik bij Ashley thuis gegeten en 2e kerstdag bij Edison en Beethoven, samen met Frits en Reinhilde van de Bella Ciao. Wij blijven nog wel even liggen hier, want Fred geeft, samen met Reinhilde Engelse les aan kinderen van 8 tot 12 jaar. Het is hier voor de mensen beter leven dan op het vaste land. Ze hebben hier heleaal niets en toch is iedereen ontzettend vriendelijk en goedlachs. Op de kant hebben ze 4 lampen die hun stroom krijgen dmv een zonnepaneel. Verder is er geen stroom, geen stromend water en geen rioolsysteem.
Foto’s lukt hier niet, want de verbinding is te traag. Doen we wel wanneer we weer een snellere verbinding hebben.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to 29 december 2013 Ill A Vache, Haiti

  1. Ella en Erik says:

    Zo, jullie hebben er gas opgegeven;). Zal wel weer wennen geweest zijn om dagen op zee te zitten. Wat een geschommel;). Nu zitten jullie in ieder geval een stuk hoger, dus ook aangenamere temperaturen. En weer voor oud en nieuw aan wal. Geniet ervan daar!

  2. Ferry Vermeulen says:

    genieten daar dus,
    Prettige jaarwisseling en een geweldig 2014 !

    Ferry

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>