14.03.2014 St.Maarten

Na de Heineken Regatta is de rust wedergekeerd. Wij hebben inmiddels onze sprayhood en zonnetent laten repareren. Na 2 jaar UV gaan alle naden kapot en we konden door de plastic ramen van de sprayhood niet zoveel meer zien. Dus, ook vernieuwd.

De nieuwe accu’s, gekocht in aug.2013 op Curacao, vertrouwden we niet. We hebben ze laten meten en geequalized om het sulfaat van de platen te krijgen. Gaan nu kijken of dit geholpen heeft, anders moeten ze terug naar Budget Marine, die hier ook een vestiging heeft.

Ook is ter reparatie ingestuurd onze omvormer, zit nog garantie op 2 jaar, deze deed het ook niet meer. Afwachten wat daar uit komt.

In de Solimar stuurstand zat wat speling in de kogellagers. Om nieuwe te kunnen bestellen moest de hele stuurstand uit elkaar. We hebben alles nagekeken en besloten het voorlopig zo te laten. Wanneer we weer op de kant staan of in een marina liggen, halen we de kogellagers eruit en gaan ze vervangen. Beetje link om dat voor anker liggend te doen. Wel hadden we de noodstuur geinstalleerd. Je weet maar nooit of er een squall overkomt met de nodige wind en je losraakt.

We denken hier nog 2 weken te liggen en gaan dan via Saba, St.Eustatius, Montserrat naar Guadaloupe en dan verder naar Dominica. Dat moet erg mooi zijn. In juni moeten we weer onder de hurricanebelt zijn. In ieder geval Grenada of verder naar ABC-eilanden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>