05.05.2014 St.Lucia, Rodney Bay

De jaarlijkse ARC, Atlantic Rally vanaf de Canarische Eilanden heeft als finish, Rodney Bay op St.Lucia. Zo’n 300 jachten gaan dan gezellig met z’n allen een oversteek maken. De start is eind november en de cruisers komen meestal 3 weken later aan, voor de kerst is alles wel binnen. Het is een prachtige, ruime baai met goede ankergrond, althans, wanneer je, zoals wij een ROCNA anker hebt. Die graaft zich snel en goed in. Wij hebben hier een week geankerd, wachtend op een nieuwe stuurautomaat. We willen altijd een goede op reserve hebben, zeker voor langere oversteken. Je zou maar op de hand moeten sturen naar de overkant!!!!! Van Rodney bay eerst nog naar Vieux Fort, het¬†zuidelijkste puntje van St.Lucia om de oversteek naar Bequia wat te verkorten. St.Vincent hebben we over geslagen.

Vieux Fort, St.Lucia

Rodney Bay en Marina, St.Lucia

Fruit kopen in Rodney Bay doe je dus zo

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>