03-06-2014-03-09-2014 BONAIRE en ZEILONGEVAL MARIAN

Op 3 juni zijn we vertrokken uit carriacou. prachtig weer en windje. 3 dagen en nachten onderweg naar dushi bonaire. we waren nog 40 mile weg van bonaire, onder het eiland les avez en moesten onze laatste gijp (stormrondje) maken. het was 01.00 in de nacht, de wind was aardig aangetrokken, 25 tot 30 knopen en de golven waren hoog. hier sloeg helaas het noodlot toe. mede door materiaalpech, de preventers losgeknapt van de giek, de sterke wind en de hoge golven. waren er de oorzaak van dat marian door de grootschoot werd gegrepen, die bij ons in de kuip voor de kajuitingang loopt. gevolg, elleboog volledig uit de kom, pols gebroken, duim gebroken en pink geluxeerd. fred heeft eerst de boot en het grootzeil, we voeren zonder genua, weer op de goede koers gebracht en daarna mij van een noodspalk voorzien en de pink weer rechtgezet. 9 uur later kwamen we aan op bonaire waar ik meteen naar het ziekenhuis gebracht werd. elleboog door de orthopeed weer in de kom gezet, noodgips aangebracht en foto’s gemaakt. om ong.16.00 lag ik op de OK. ik moest een nacht en een dag blijven. 5 weken in het gips, 2 weken met een afneembare spalk en meteen naar de fysio, eerst 3xper week, nu 5x per week. helaas is er op 23 aug. nav de foto’s ernstige distrofie van de hand geconstateerd. dit is de aanleiding voor mij om zsm naar nederland te gaan voor behandeling. 12 september vertrek ik. fred blijft nog even om de boot voor te bereiden, zodat deze op de kant kan voor langere tijd.

nachtje overblijven in het ziekenhuis

nou, het gaat al wat beter......ik kan weer lachen

bonaire bij spice beach

strandstoelen bij spice beach, alleen maar hollanders

bij spice beach hebben we veel WK wedstrijden gezien

verwijderen van het gips

afneembare spalk

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>