Update vanuit Portimao 24 december 2009

Hallo allemaal.

Zo vlak voor de kerst toch nog even een update vanuit Portimao. Tot eergisteren toe hebben we geweldig geluk gehad met het weer. Veel zon en aangename temperaturen. Veel reacties op onze kerstgroeten met de mededeling: we zijn jaloers. Eergisternacht liet de Portugese winter zich zien. Enorme swell (deining), tegen naar beneden komend water uit de rivier, absolute stortregens en windstoten tot 60 knopen per uur. (dat is + windkracht 11) Dan ben je blij dat je in de haven ligt. Alhoewel, het stroomt hier behoorlijk en met de swell, komend van zee, liggen we bepaald niet rustig in de box. Je moet bijna uitkijken dat je niet zeeziek wordt……. Rondom diverse zeilen van onbeheerde en beheerde schepen aan stukken, zwemplateaus finaal afgerukt en lijnen doorgeschavield.

veel swell en golven vlak bij de haven

veel swell en golven vlak bij de haven

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                  

strandtent praya da rocha na de storm

strandtent praya da rocha na de storm

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                             

Ondertussen liggen wij met opgewekte tegenzin te wachten om verder te kunnen. Het walleven is leuk, maar het zeilen (und tapetenwechsel) begint te trekken. Onze tijd besteden we goed met sociale contacten, onderhoud van onze boot, vernieuwingen, zoals een perfecte windgenerator (samen met de zonnepanelen dus een groene boot!) en allerlei klusjes aan andere boten zoals onder anderen een electrisch toilet inbouwen bij Arie en Maria op hun boot “summerwine” een Moody.  Onvoorstelbaar hoe snel zo’n haven (althans de vaste liggers) weten waar ze moeten zijn. Een zeilboot als huis en vervoermiddel is toch een behoorlijk ingewikkelde machine. Maar goed dat we alles op onze boot zelf gemaakt en geinstalleerd hebben .

                                                                     

We zijn ons aan het inlezen over alle opties die we vanaf hier hebben. We gebruiken hiervoor o.a. de pilots die wij voor ons trouwen gekregen hebben. Een logistiek vraagstuk, dat vanaf papier nog te volgen is. Maar als een “old salty dog” begint te praten, lijkt het op een heel ander boek. We volgen ons gezond verstand en komen vast op nieuwe plekken waar het ons bevalt.

 

                                                           

gelast en gemonteerd

gelast en gemonteerd

 

         

electrisch toilet installeren bij Arie en Maria

electrisch toilet installeren bij Arie en Maria

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>