Eindelijk vertrokken uit Portimao

Eindelijk zijn we vertrokken uit Portimao. (zondag 14 maart) Een heerlijke zeildag bracht ons naar Culatra. Een klein eilandje voor de kust van Faro en Olhao.
Spannende invaart i.v.m. uitgaand tij tussen de pieren van het gebied. Door de pilot ontraden, maar in theorie moest er genoeg water staan, dus vervolgens dwars er doorheen geramd. Wildwatervaren, maar dan de andere kant op.
We liggen hier nu al een paar dagen te √∂nthavenen”in een prachtig waddengebied achtige omgeving.
De bijboot is er pas gisteren, donderdag, in gegaan. Nu in open gebied blijkt de grote waarde van een goede windgenerator en zonnepanelen. Ons niet geringe stroomverbruik (koelkast, vriezer, kachel af en toe aan, computer, koffie zetten 220V, filmpje kijken etc.)wordt bijna volledig “groen”gegenereerd. Gisteren voor het eerst 1 1/2 uur aggregaat gedraaid voor stroom.
Vandaag met de bijboot naar het eiland Culatra om vervolgens met de veerboot, die om 11.00 uur zou komen, maar pas om 11.30 kwam en toen waren wij dus te voet het eiland aan het verkennen. Te laat voor de veerboot naar Olhao. Wat we wel hebben zien liggen: ongeveer 25 cats en kimkielers op het droge in een lagune. De meesten liggen hier al jaren droog. Drooglegging hebben ze trouwens nog nooit van gehoord……Boodschappen maar gedaan in een kleine winkel op Culatra, in plaats van Olhao, waar we visioenen hadden van grote steaks. Volgende keer beter. Er wordt hier veel gevist met kleine bootjes. Ik moet er achter zien te komen hoe en wat ze eruit halen, dan ga ik het zelf ook proberen.Gisteren waaide het nog hard en koud uit oost, dus we gaan pas verder als dat verandert. Vandaag bijna geen wind en weer uit oost. We gaan richting Ayamonte, Sevilla of Cadiz. We zien wel hoe het uitkomt.
We zijn weer vrij en dat is heel wat waard. (en kost niks, liggelden)

Groetjes van Fred en Marian. coordinaten speciaal voor Jaap:36.59.997 N 07.50.466 W, foto’s komen later als we weer gmail(internet)hebben of een internetcafe vinden in de eerstvolgende haven.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>