2 augustus 2020 van Deventer naar Oostmahorn

Van Deventer via de Gelderse Ijssel, veel stroom mee, naar het Ketelmeer. Op het ijsselmeer wilden we naar Stavoren, maar was geen lekkere koers. Koers verlegd naar Lemmer. Dat ging een stuk rustiger, met de wind bijna van achteren.

op het Ijsselmeer. Wat een ruimte!!!!!!

buitenwasserette in Lemmer. We hebben zelf een wasmachine/droger aan boord, maar moeten nog even kijken of alles goed is aangesloten.

Van Lemmer via Prinses Margrietkanaal naar Grouw. Wat een gekkenhuis. Alles wat drijft, vaart hier in Friesland. Via van Starkenborgkanaal naar Groningen, een heel stuk rustiger. Alleen in de Oosterhaven was het vol. Gelukkig kennen we Christa, de havenvrouw. Ze had nog een heel mooi plekje voor ons. t/o Harbour Cafe, voormalig Peter Pan. Hier hadden wij in 2009 ons afscheidsfeestje met de KOSTAT voor de deur.

In “stad” 4 nachten gelegen. Was gezellig. Vrienden en familie op de boot, die hadden we allen al een lange tijd niet gezien. Jammer dat we niet kunnen knuffelen!!!!

Zaterdag 1 augustus om 9.00 uur kwam Chris aan boord en zijn we vertrokken door het Reitdiep naar Zoutkamp. Mooie oude rivier en lekker rustig.

zonsondergang op het Lauwersmeer

Zoutkamp en natuurlijk bij de viskraam gebakken kabeljauw gegeten. Zoals het heel lang geleden ook was, overheeeeerlijk!!!!

het Lauwersmeer, prachtig en rustig en open.

We liggen nu in Oostmahorn. Kleine haven in het Lauwersmeer.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>