Villasimius-Golfo di Orosei

Vanuit Cagliari zijn we voor anker gegaan voor de jachthaven van Villasimius. Wat een drukte met speedbootjes, vissersboten, motorjachten en zeilboten. Het water bleef de hele dag onrustig en om 20.00 uur lagen we heerlijk rustig voor anker, alle bootjes lagen inmiddels in de haven. Van Villasimius naar de volgende ankerplek: Arbatax. 1 nachtje gelegen en verder naar de Grotto del Bue Marino. Op weg naar Capo Comino dachten we met een noord-westen windverwachting een rustige ankernacht door te kunnen brengen voor het strand bij de grotten. Niets was minder waar. Aan het eind van de middag begon de wind flink te draaien en vlagerig te worden. (wind voornamelijk uit noordnoordwest, maar dan in enkele seconden van haast niets naar 7 beaufort en meer? De windmeter kon het niet bijhouden. Tunneleffect en katabatische winden (komen door de zwaartekracht van de bergen 1834 meter hoog naar beneden vallen) Gelukkig werd het onze achterbuurman te gortig en vertrok. We konden nu meer ketting steken en met het ankeralarm op scherp “rustig” gaan slapen. De volgende dag gingen we rond 8 uur anker op. Binnen een half uur nam de wind toe tot 45 knopen (rond windkracht 9) Alleen op de kotterfok half uitgerold en de bimini liepen we 6 knopen!!!! Met moeite hebben we de bimini eraf kunnen halen en de kotterfok verder uitgerold. Heftig vlagerig weer maar verder alles onder controle. Na het verlaten van de Golfo di Orosei nam de wind af tot 20 knopen (Bf.5) en konden we onder bijna vol tuig halve wind verder. Een uur later was de wind helemaal op en moest de motor erbij. Dit is typisch Middellandsezee weer aan de kust. Het houdt je wel bezig.

                                                                           

voor anker bij villasimius

voor anker bij villasimius

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                         

mooie zonsondergang bij arbatax

mooie zonsondergang bij arbatax

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                         

bij de grotten del Bue marino

bij de grotten del Bue marino

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                      p8050020

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>