pech onderweg naar Caletta

Onderweg hebben we een beetje speling ontdekt in de stuurinrichting. Om dit uit elkaar te halen moesten we helaas een haven in. In dit geval Caletta. Bellen, geen gehoor/marifoon, hebben ze niet-ontvangst,niet aanwezig-meldsteiger, is er niet, dus vastgemaakt met mooringlijnen aan de gastenpier en op onderzoek uit. De eerste dame die ik te `spreken`kreeg, was helemaal over de rooie en begon als een idioot tegen mij te tieren. Piano, Piano, hielp niet. We moesten vertrekken en er was verder geen plaats!!!! Dus, Marian er op af. Vrouwen met vrouwen werkt beter hier in Italie. Inmiddels was de overspannen dame afgevoerd en de nieuwe receptioniste, alleraardigst, vond toch nog een plekje voor ons. A raison van 90,00 euro per nacht , in juli en augustus hoogste prijzen, per 1 sept. is het tarief 25,00 per nacht voor 14 meter,mochten we bij de gratie van de goden en daar hebben ze hier nogal wat van, blijven. De hele stuurstand uit elkaar gehaald. Het bovenste kogellager onder de tandwielkrans is versleten. Slijtage na zo ongelofelijk veel zeemijlen in 10 jaar is natuurlijk voorstelbaar. Solimar, italiaanse fabrikant, is tot eind augustus gesloten wegens vakantie en nergens een dealer te bekennen. DSH, importeur in Nederland neemt gewoon niet op. Dus alles schoongemaakt, dik in het vet gezet en weer in elkaar. Uitstellen tot overwintering Tunesie. Wel hele procedure met bevestigen noodhelmstok geoefend, voor het geval dat…… Vandaag liggen we heerlijk te genieten voor anker in de baai Porto Brandinghi, vlakbij de Marina di Puntaldia, ongeveer 20 mile ten zuidoosten van Olbia. Morgenochtend zeer vroeg gaan we oversteken naar Rome, 131 mile, en hopen daar overmorgen in de loop van de dag aan te komen. We moeten daar wel een haven in om Rome te bezoeken, dus we hopen dat er ergens een plekje voor ons is.

                                                                     

grote brand bij Capo Comino

grote brand bij Capo Comino

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                       

ankerplek bij Villasimius

ankerplek bij Villasimius

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                               fred-te-water-ankerplek-oude-stad-nora-sardinie-001

 

 

 

 

 

 

 

                                                       

overdag helemaal vol, in de ochtend helemaal leeg

overdag helemaal vol, in de ochtend helemaal leeg

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                    

wij liggen bij de grotten tussen de grote jongens

wij liggen bij de grotten tussen de grote jongens

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                     

stuurkolom helemaal uit elkaar gehaald

stuurkolom helemaal uit elkaar gehaald

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                        

laswerk onderdeks in de slaaphut

laswerk onderdeks in de slaaphut

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                         

noodhelmstok, voor als het niet meer werkt........

noodhelmstok, voor als het niet meer werkt........

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>