Rome-Anzio

Een korte afstand, dus niet te vroeg op, wel lekker na zo’n vermoeiende dag Rome. Onze oude broodbakmachine was na jaren trouwe dienst totaal af. De nieuwe (in Rome gekocht) onderweg uitgeprobeerd. Prachtig resultaat, mooi knapperig witbrood (volkoren=op). Kunnen we weer van alles mee doen: tosti’s, wentelteefjes, gewoon roosteren etc. We liggen nu voor anker tussen Anzio en Nettuno in ondiep water (4 meter). Dit om uit de baan te blijven van de draagvleugelferry’s, die met meer dan 30 knopen hier de haven naar binnen scheuren. We kijken uit op het strand, waar in de tweede wereldoorlog de landing van de Geallieerden plaats vond. Om de hoek bij de haven van Anzio liggen restanten van de haven van NERO. Gaan we misschien nog met de bijboot bekijken als het weer rustig blijft.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>