Ventotene-Isola di Ischia

De volgende dag naar Isola di Ischia, een redelijk groot eiland bij de golf van Napels. Onze taktiek passen we aan. Laat vertrekken en dus laat aankomen als alle dagjesmensen en gelegenheidsankeraars weer in de haven liggen. Het werkt. Rond 18.30 uur passeren we de haven van Ischia. Vanaf de ankerplaats ons tegemoet komende, sjezen tientallen, nee, misschien wel honderden PK-bakken op volle snelheid richting haven. De ankerplaats is bijna leeg. Perfecte timing. We ankeren onder het kasteel. Nu nog een beetje onrustig vanwege alle hekgolven, maar dat gaat over. De volgende dag blijkt, dat we op een mooie plek liggen. Vlak naast het kasteel en zicht op het hele “waterfront”van Ischia. Een kleurrijk geheel, alle denkbare bouwstijlen door elkaar. Glooiende subtropische begroeide heuvels, alles groen en in de verte zien we de Vesuvius. (22 mijl verderop) Ischia wordt wel eens omschreven als zijnde mooier dan Capri, ligt trouwens voor ons, en dat is toch een naam!!! We blijven lekker een dagje liggen, het eiland verkennen en er achter zien te komen hoe we het beste het Herculaneum, Pompei en de Vesuvius kunnen bekijken.

                                                                                    

Castello d'Ischia

Castello d'Ischia

   

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                p8170034                               

 

 

 

 

 

 

                                                                                    p8170035                           

 

 

 

 

 

 

                                                                                         

ankeralarm ingesteld, ook als we slapen horen we het alarm afgaan als de boot de buitenste lijn passeert

ankeralarm ingesteld, ook als we slapen horen we het alarm afgaan als de boot de buitenste lijn passeert

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>