Hoe het begon… Fred

Ik (Fred) zeil al vanaf mijn geboorte. Met “Opa de boot”op het Paterswoldsemeer, samen met mijn broer Bert.

Mijn Opa was gepensioneerd zeeloods en gepassioneerd van water. Er stroomde zout water door zijn lichaam. Een goede en harde leerschool.

a_007-1

Op mijn ca. achtste jaar bouwde Opa een flits voor ons in een winter. Daarna begon de echte zeilcarriere. Vakanties naar alle plekken die binnen een vakantie te bereiken waren. En overal zeilen. De flits ging mee.

Als ergens de uitdrukking “met de paplepel ingegoten” geldt, dan was het voor ons wel. Ook Bert is gegrepen door het “virus” en kocht op latere leeftijd een zeiljacht.

a_005-1

Water was voor ons altijd aanwezig. Vele vakanties naar het strand van Zeeland. Een huisje op het strand en maar kijken naar de zeilboten die toen (veel minder dan nu) voorbij kwamen. Dat ga ik later ook doen, dacht ik. Jaren later (1987) voeren marian en ik daar ook. Dat was een emotioneel gebeuren. Ook Bert is daar een paar keer gepasseerd en moet hetzelfde gevoeld hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>