Hoe het begon… Marian

Hier telt maar één naam: Chris van Wierst, mijn pa. Van jongs af aan in contact geweest met het water en de zeilsport.  Hij was een fanatiek BM zeiler, eerst op het Leekstermeer en later op het Schildmeer. Op vakanties vaak naar Oostenrijk met de caravan naar de Klopeinersee. Daar ook weer zeilen, altijd water.

chris van wierst in 1953 op het meerChris van Wierst in 1953 op het meer

Ik was een jaar of 13 toen ik met hem mee mocht, af en toe een wedstrijdje zeilen. Ik als fokkenist en hij als stuurman. Later hebben we heel wat afgezeild en gesurfd op het Schildmeer,  waar we een grote stacaravan hadden.

Zeilen met chris

Toen ik het huis uitging, ben ik alweer op het water terecht gekomen. Mijn toenmalige vriend en ik kochten een binnenvaartschip. Met motor. Om op te wonen en mee op vakantie te gaan.

in alkmaar op het binnenvaartschip in 1972In Alkmaar op het binnenvaartschip in 1972

Ja. en toen ik Fred tegenkwam , 25 jaar geleden, wisten we al heel snel dat zeilen is wat we willen doen, dus hebben we een Waarschip 1/2 tonner gekocht.

marian in de mast op de TOMI op Mallorca in 1983Marian in de mast op de TOMI op Mallorca in 1983

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>